Ingredienser: 2 mindre kycklingar 2 stora morötter 2 palsternackor 1 purjolök 4 dl vitt vin 5 dl hönsbuljong från tärning salt, vitpeppar från kvarn 50 g smör 1 knippa persilja, hackad Gör så här: Klyv kycklingarna. Skala och strimla rotsaker och purjo. Blanda vin och buljong i en gryta och koka kycklingarna Lägg i rotsakerna och purjon och koka på svag Sila av och häll 4 dl av buljongen Smaka av med salt och Lägg upp kycklingen och grönsakerna och häll över såsen Falukorv special Ingredienser: 600 g falukorv i små tärningar 2 gula lökar, finhackade 4 msk svensk senap 2 msk fransk senap 4 äggulor 4 stora potatisar salt, peppar från kvarn smör, olja Gör så här: Fräs den finhackade löken i lite smör utan att den tar färg. Låt den svalna. Skär potatisarna i små tärningar och stek dem Håll potatisen varm. Blanda äggulor, senap, salt och peppar. Rör ner löken och Stek korvröran hastigt i lite smör och olja. Lägg upp den bredvid potatisen. Servera med sallad eller någon annan god grönsak. Raggmunk med stekt fläsk och lingon En av de mest omtyckta lunchrätterna. Enda garnityr en persiljekvist. Ingredienser: 2 ägg 2 msk mjöl ev vatten salt, peppar 16-20 skivor rimmat fläsk 3 dl lingon (frysta) 2 dl socker
Gör så här: Riv, eller allra helst mal, råa potatisar som blandas med ägg och mjöl.
Krydda med salt och peppar. Låt smeten stå ett slag före stekning. Eventuellt kan man tillsätta lite citron om man tycker att den mörknar
fort. Stek i smör, allra helst i gjutjärnspanna. Belagd panna går också bra.
I en annan panna steks fläsket som serveras knaperstekt på varje raggmunk
tillsammans med de rårörda lingonen. Rårörda lingon: Lingon (helst frysta) och socker rörs med slev. Detta görs gärna dagen
före så att sockret hinner smälta Tobbes B 3:a Bananer i pyjamas.... Ingredienser: 20 maränger chokladsås strössel pyntgelé vaniljglass
Gör så här: Feel free and U get what U want! Låt fantasin bestämma! Trollkarlens lammpaket Paketet behåller smak och doft och överraskar gästen ungefär som trollkarlens
recept brukar. Ingredienser: 300 g lammfärs 150 g getost 2 skalade tomater 1 gul lök 15 blad basilika salt, peppar, olivolja små philodegsplattor (finns frysta att köpa) Till frukt och russinsalsan: 1 dl gula russin 1 dl pekannötter 1 dl cashewnötter 1 papaya, äpple eller ananas färsk koriander, socker, salt och chili Gör så här: Fräs löken i olivolja och tärna sedan i tomat och koka Blanda färs, basilika och Krydda ordentligt och fyll sedan Pensla paketen med olja och baka på plåt i ugn ca 15 minuter på knappt
200°C. För att smaken på nötterna ska komma fram lite mera så rosta Ställ kallt. Blanda sedan med frukt, russin, örter, salt, rörsocker och fint Skär upp lammpaketet och servera Chokladpudding med bananskum Ingredienser: 3 dl vispgrädde 1 chokladkaka 2 bananer 1 apelsin 1 lime 1 dl cocopuff-flingor Gör så här: Chokladpudding: Värm upp grädden. Smält ner chokladen och mixa med mixerstav Kyl en timme i små serveringsskålar med plast över. Pressa apelsin och limesaft i en bunke. Skiva ner bananer och Servera puddingen med lite skum Sushirullar Ingredienser: 3,5 dl sushiris (rundkornigt) 3 dl vatten 1 dl risvinäger 1 msk sake 2 msk socker 2 tsk havssalt 100 g rå pinfärsk lax 1 dl japansk soja 6 st noriblad wasabi (grön pepparrot) syltad ingefära
Gör så här: Koka riset på följande sätt: Tvätta riset i vatten i en bunke Koka sedan i exakt uppmätt mängd vatten i en riskokare eller på spisen. Under tiden röres socker och salt ut i liten kastrull med vinäger Lyft ur riset i en trä- eller glasskål och blanda med Kornen ska vara kokta Gör sedan rullar eller små ellipsformade risbollar. Rullar gör man på en bambumatta avsedd för detsamma. Lägg noriblad Kuddarna görs så här: Lägg en liten klick grön pepparot på riset soja och inlagd ingefära. Köttfärsröra med fänkål Bra och snabb barnmat som man enkelt gör lite vuxnare i smaken. Ingredienser: 4 dl köttfärs 2 dl hackad fänkål 2 st hackade tomater 3 dl mjölk 2 msk smör oregano basmatiris Vuxenversion: gröna ärter, morot, gurka, majs, kålrot, köttbuljong. Gör så här: Fräs smör och köttfärs i en kastrull utan att färsen tar färg. Tillsätt fänkål och låt puttra ihop. Tillsätt tomat, oregano och mjölk.
Låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Tillsätt mer vätska om det behövs.
Vuxeningredienserna tillsätts efter att du har lyft ut en barnportion.
Servera med basmatiris. Kyckling i citronsås Enkel och snabb barnmat som man enkelt gör lite vuxnare i smaken. Ingredienser: 2 st kycklingfiléer, hackade 4 dl mjölk 2 msk vetemjöl 2 msk smör 4 msk citronsaft 4 tsk hackad färsk dill basmatiris Vuxeningredienser: Limeblad, grädde, morot, kålrabbi och blekselleri. Gör så här: Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet, häll på mjölken Tillsätt kyckling och låt puttra. När kycklingen Lyft bort en barnportion innan du tillsätter vuxeningredienserna