Sida
1 2
3 4
5 6
Avocadosoppa med räk- och laxqueneller 2 avocadofrukter 4 dl vispgrädde 4 dl mjölk 1 hönsbuljongtärning 2 landgångsbröd 30 räkor, skalade 500 g laxfärs 2 äggulor 3 dl vispgrädde ev 3 msk hackad dill 2 rödlökar smör till ugnsformen salt och vitpeppar från kvarn Gör så här: Soppa Koka upp grädde, mjölk och hönsbuljong. Kärna ur och skala avocadofrukterna.
Mixa dem tillsammans med gräddblandningen. Sila och smaka av med peppar. Skär landgångsbröden i långa stavar och rosta i 200° ugn tills de fått
fin färg. Queneller Grovhacka räkorna men spar 12 st till garnering. Blanda räkhacket med
Tillsätt grädden lite i taget tills smeten Salta och peppra. Forma till små ägg och sjud i Skala och dela lökarna i klyftor. Lägg i smörad ugnsform, salta och peppra.
Baka i 200° ugn i 10 minuter. Lägg rödlöken i djupa tallrikar, slå på soppan och fördela quenellerna
Garnera med räkor, brödkrutonger och ev dill. Ostronskivlingfylld ravioli med vitlöksvinaigrette Ingredienser: 4 ägg ā 60 g ca 480 g durumvetemjöl (dubbla äggvikten) 2 röda paprikor 200 g squash 200 g ostronskivling 2 rödlökar smör att bryna i 1 dl solrosfrön 4 dl vattenkrasse 4 vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 6 msk olivolja salt och vitpeppar från kvarn
Gör så här: Pastaplattor Väg och mixa ihop äggen och mjölet till en slät deg i mixer. Veva i Tärna paprika och squash, strimla rödlöken och riv ostronskivlingarna
med händerna. Bryn alltsammans i smör, salta och peppra. Rosta solrosfröna i torr stekpanna. Vitlöksvinaigrette Finhacka vitlöken och blanda med vinäger och olja. Salta och peppra. Vänd ner vattenkrassen i lite av vinaigretten. Lägg en pastaplatta på varje tallrik. Fördela paprikablandningen ovanpå
slå på vinaigretten och strö över solrosfrön. Drag några varv med Ingredienser: 600 g blandfärs 3 gula lökar, hackade 2 äggulor 4 msk mjölk 300 g blomkål 200 g palsternacka 3 dl vispgrädde 8 potatisar (ca 400 g) 80 g pepparrot 4 dl hönsbuljong 1 dl bladpersilja 2 msk maizena smör att steka i salt och vitpeppar från kvarn
Gör så här: Fräs två av lökarna i smör. Blanda dem i färsen tillsammans med Salta och peppra. Forma till järpar och lägg i Bryn dessa i stekpanna för att erhålla stekyta, Grönsaksragu Skär ner blomkålen i mindre bitar. Skala och tärna palsternackan. Koka grönsakerna några minuter i saltat vatten i en kastrull. Häll Skala och skiva potatisarna. Stek dem gyllenbruna i smör. Riv pepparroten och tillsätt den. Salta och peppra. Persiljesås Fräs den tredje löken i lite smör i en kastrull. Tillsätt Fördela potatisen på tallrikar och lägg järparna ovanpå. Skeda upp grönsaksragun och ringla över persiljesåsen. Garnera med persilja.
Havskräftsfyllda vårrullar med limesås och majsomelett Ingredienser: 16 havskräftor 200 g sockerärtor 1 gul lök 8 vårrulleplattor 1 äggula 2 limefrukter 1 rödlök 3 dl vispgrädde 2 dl kokt avorioris 2 msk hackad dragon + några hela till garnering 1 dl majs 2 ägg, separerade i gulor och vitor smör att steka i salt och vitpeppar från kvarn
Gör så här: Vårrullar Rensa kräftstjärtarna. Blanchera sockerärtorna i saltat vatten. Strimla den gula löken. Fräs lök, ärtor och kräftstjärtar lätt i smör.
Salta och peppra. Låt blandningen svalna något och fördela den sedan på Pensla med äggulan och rulla ihop. Baka av i 200° ugn i 10 minuter. Limesås Riv skalet av limefrukterna och pressa ur saften. Hacka rödlöken Koka simmigt, smaka av med salt och peppar. Rör ner limeskalet, Majsomelett Blanda ris, majs och dragon i en skål. Tillsätt äggulorna och Lyft bort ringarna. Lägg majsomeletterna på tallrikar och placera vårrullarna ovanpå. S Svartpepparstekt oxfilé med päronkompott och parmesanflarn Ingredienser: 600-800 g oxfilé 2 päron 1 gul lök 100 g parmesanost 3 dl vispgrädde 10 kvistar basilika 6 råa potatisar smör att steka i svartpeppar från kvarn salt och vitpeppar från kvarn Gör så här: Putsa köttet fritt från senor och dela i lagom tjocka bitar, 2-3 bitar/person.
Salta och krydda rikligt med svartpeppar. Stek i smör och servera med
rosa kärna. Päronkompott Skala och skär päronen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs lök och päron
i smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka mjukt. Parmesanflarn Riv parmesanosten på den fina sidan av rivjärnet. Strö den i fyra omgångar
Låt smälta och dra åt sidan. Tag upp när flarnet svalnat. Sås koka upp grädden. Strimla basilikan och tillsätt. Salta och peppra. Skala potatisen och skär den i små fina tärningar. Bryn i smör. Salta
och peppra. Fördela potatistärningarna på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Toppa med päronkompotten och slå såsen runt. Dekorera med parmesanflarn.